Materiale pentru tabere si studii biblice cu tineri

1. CONSTRUCȚII BIBLICE- să ne clădim caracterul

Acest material se poate folosi în tabere de adolescenți/ tineret sau la grupele de tineret dar în întâlniri diferite. 

Scopul lui: tinerii vor învăța cum își pot construi caracterul lor de creștin pe principii biblice, studiind diverse tipuri de clădiri specificate în Biblie și întâmplările, învățăturile din jurul acestora: Turnul Babel, Cetatea Ierihonului, Cetatea Ai, Cetățile de scăpare, Templul, Casa zidită pe stâncă și Cetatea Noului Ierusalim. 

De asemenea vor învăța să descifreze textele biblice din Vechiul sau Noul Testament și să-și ia din ele adevăruri aplicabile în viața lor astăzi. 

 Materialul are un conținut complex, grupat pe 7 zile sau 7 sesiuni de studiu. Fiecare sesiune conține materiale ca:

 •  Planuri amănunțite de lecții
 •  Exerciții sau studiu pe grupuri
 •  Jocuri de grup de interior sau în aer liber
 •  Concursuri
 •  Activități individuale/ test
 •  Sugestii de verset de învățat
 •  Sugestii de cântece (doar titlurile, pentru text căutați pe www.resursecrestine.ro și melodiile sunt multe dintre ele pe youtube. Dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar cu găsirea lor, vă pot asista. Desigur puteți folosi și altele)
 •  Sugestii de modalități de rugăciune
 •  Sugestii de materiale video/ audio legate de subiect
 •  Power point-uri cu Instrumente muzicale biblice și Templul
 •  Fișa de idei zilnice (se află la finalul materialului, fiecare tânăr primește în prima zi un exemplar necompletat și la afârșitul zilei/ sesiunii puteți să le spuneți învățătura zilei respective sau o puteți formula împreună). O vor lua cu ei acasă la final.

Toate materialele din fiecare zi sunt unitare ca și conținut (lecție, jocuri, concursuri, cântece) ceea ce ajută la fixarea ideilor/ învățăturii. Se pot folosi toate sau ajusta în funcție de timp, spațiu, număr de tineri, dacă are loc pe sesiuni mai mari sau pe grupe etc. 

Citeste fragmente aici

Acest material poate fi achiziționat în format electronic în schimbul unei donații de 50 de ron destinată lucrării din India. (detalii cont mai jos)


 

2. PE ÎNĂLȚIMI- intră și trăiește în prezența Domnului

Material pentru tabere și studii biblice pentru tineri și adolescenți. Conține 5 lecții care îi poartă pe tineri pe 5 înălțimi biblice și le atrage atenția asupra stadiului de relație a lor cu Dumnezeu:

 1. La Betel- cum să devii Cetățean al lui Israel
 2. Geneza 28 Muntele Sinai-- un pas spre a deveni PREOTUL Său
 3. Refugiat pe Horeb- Ilie și preoții Lui au momente grele
 4. Dealul Golgotei- dintr-un simplu slujitor
 5. În Camera de Sus- un FIU MATUR

 Materialul cuprinde lecții amănunțite, un Caiet al participantului care se poate multiplica și da celor prezenți, sugestii de concursuri, cântece, jocuri și activități. 

Citeste fragmente aici

Acest material poate fi achiziționat în format electronic în schimbul unei donații de 50 de ron destinată lucrării din India


Pentru persoanele dinafara României, se poate dona și online cu cardul folosind Paypal. Click pe butonul de mai jos!