Povestea păstorașului fricos - scenetă Crăciun

 

Sceneta poate fi jucata de copii sau adolescenti la serbari de Craciun de la biserici sau de la scoala. 

Textul vorbeste despre Nasterea lui Isus dar insistand pe momentul cand aceasta le-a fost anuntata pastorilor din Betleem. Respecta intru-totul adevarurile biblice si povestirea nasterii si ii invata pe copii, dar si pe oricine o va vedea, ca Isus poate alunga orice frici si ingrijorari si poate schimba oameni si vieti. Citeste fragmente aici....

.......................

Păstorul Simon (cel mai mic, vine cu un braț de crengi la un foc pe care îl fac păstorii în mijloc)

Uitându-se speriat în jur:

  • Fraților, credeți că leopardul de ieri o să vină iar?

Păstor râzând:

  • Poate că își aduce și prietenii în noaptea asta. Dar ce, vrei să dormi?

Toți păstorii râd.

Păstorul Simon:

  • Să dorm, nu, doar întrebam și eu. Mi s-a părut înspăimântător. Și în seara asta e și nor, nu putem vedea bine de unde o să vină pericolul.

Alt păstor:

  • Ești tu un fricos! Noi în neamul nostru ne încredem în Dumnezeu. Avem bâte să ne apărăm turma dar treaba cea mai grea o fac îngerii Lui. Ei ne păzesc mereu și pe oi și pe noi.

Păstorul Simon:

  • Am auzit și eu poveștile de la sinagogă. Dar îngeri pe câmpuri nu am văzut niciodată. Nici pe dealuri și niciunde. La fel nici Dumnezeu nu mai pare să fie preocupat de noi. Suntem de mulți ani sub stăpânire romană; le plătim tribut, le dăm din oi, din grâne, ne ia la război sau să fim slugi... Unde este Dumnezeu?

.......................

Cum pot să achiziționez materialul?

Puteti cumpara intreaga sceneta in schimbul unei donatii de 6 eur/ 30 ron pentru Lucrarea de Media Crestina la acest buton de mai jos (absolut securizat, pentru cine nu are Paypal selectati plata cu cardul apasand ”Donate with Debit or Credit Card”) .

CONTACT:

© 2015 RoMedia Crestin

Please publish modules in offcanvas position.